Samen kickeren, bouwen aan een sterke gemeenschap bij VKV.

kicker auslandsligen
22, mei 2023
Kicker Auslandsligen: Een Wereldwijde Competitie voor Tafelvoetbalfanaten

Kicker Auslandsligen: Een Wereld van Competitief Tafelvoetbal

Tafelvoetbal, ook wel bekend als kicker, is een populaire sport die mensen van over de hele wereld samenbrengt. Naast de lokale competities en toernooien, zijn er ook internationale competities waar teams uit verschillende landen tegen elkaar strijden. Deze competities worden ook wel “Kicker Auslandsligen” genoemd en ze bieden een unieke kans voor spelers om hun vaardigheden te testen tegen sterke concurrentie uit andere landen.

De Kicker Auslandsligen zijn georganiseerde tafelvoetbalcompetities die plaatsvinden tussen teams uit verschillende landen. Deze competities trekken spelers van hoog niveau aan, die gepassioneerd zijn over de sport en zich willen meten met andere getalenteerde spelers. Het niveau van competitie is vaak zeer hoog, met teams die strategieën en tactieken gebruiken om de overwinning te behalen.

Eén van de voordelen van de Kicker Auslandsligen is dat het spelers de mogelijkheid biedt om nieuwe culturen te ontdekken en vriendschappen te sluiten met mensen uit verschillende landen. Tijdens deze competities worden niet alleen wedstrijden gespeeld, maar vinden er ook sociale evenementen plaats waar spelers elkaar beter kunnen leren kennen en ervaringen kunnen delen. Dit draagt bij aan het bevorderen van internationale vriendschappen en het creëren van een hechte gemeenschap binnen de tafelvoetbalwereld.

Daarnaast biedt deelname aan Kicker Auslandsligen spelers de kans om hun vaardigheden en technieken te verbeteren. Het spelen tegen sterke tegenstanders uit andere landen dwingt spelers om hun strategieën aan te passen en nieuwe speelstijlen te ontwikkelen. Dit kan helpen bij het verleggen van grenzen en het verbeteren van de algehele tafelvoetbalvaardigheden.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan Kicker Auslandsligen, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de verschillende competities en evenementen die plaatsvinden. Er zijn diverse organisaties en federaties die deze competities organiseren, zoals de International Table Soccer Federation (ITSF). Door contact op te nemen met deze organisaties of lokale tafelvoetbalverenigingen, kunnen spelers informatie krijgen over hoe ze kunnen deelnemen aan internationale competities en zich kunnen kwalificeren voor nationale teams.

Kicker Auslandsligen biedt spelers een spannende kans om hun tafelvoetbaltalent te tonen op een internationaal podium. Het brengt mensen samen van verschillende culturen en achtergronden, terwijl ze genieten van de competitieve sfeer en vriendschappen sluiten voor het leven. Dus als je gepassioneerd bent over tafelvoetbal en klaar bent voor een nieuwe uitdaging, waarom zou je dan niet overwegen om de wereld van Kicker Auslandsligen te betreden?

 

Voordelen van Kicker Auslandsligen: Een unieke kans om tegen spelers uit andere landen te spelen.

  1. Kicker auslandsligen biedt een unieke kans om tegen spelers uit andere landen te spelen.
  2. Het is een leuke manier om nieuwe culturen en stijlen van voetbal te leren kennen.
  3. De competitiestructuur in deze liga’s is ontworpen om het spel zo interessant mogelijk te maken voor alle teams die meedoen.
  4. Het geeft je de kans om je vaardigheden optimaal te benutten door met verschillende teams op verschillende niveaus van voetbalcompetities te spelen.
  5. Er zijn vele prijzen en trofeeën beschikbaar, waarmee je jouw prestaties kan vieren na elk seizoen dat je speelt in de kicker auslandsliga’s.
  6. De kickers auslandsliga’s bieden ook een goede gelegenheid om internationale contactpersonen op te bouwen, wat kan helpen bij het verbeteren van jouw carrière als voetballer of trainer in de toekomst!

 

De nadelen van deelname aan buitenlandse voetbalcompetities

  1. De kosten voor het deelnemen aan buitenlandse voetbalcompetities zijn hoog.
  2. Er is een risico op verlies van tijd en geld als er iets misgaat met de organisatie van de wedstrijden.
  3. Kans om tegen sterkere teams uit andere landen te spelen, wat kan leiden tot meer druk en stress voor spelers.

Kicker auslandsligen biedt een unieke kans om tegen spelers uit andere landen te spelen.

Kicker Auslandsligen, de internationale tafelvoetbalcompetities, bieden een opwindende en unieke kans voor spelers om hun vaardigheden te testen tegen tegenstanders uit andere landen. Deze competities trekken spelers van hoog niveau aan, waardoor de wedstrijden intens en uitdagend zijn.

Een van de grootste voordelen van de Kicker Auslandsligen is de mogelijkheid om te spelen tegen spelers met verschillende speelstijlen en technieken. Elk land heeft zijn eigen tafelvoetbaltradities en strategieën, en door tegen spelers uit andere landen te spelen, kunnen spelers nieuwe tactieken leren en hun eigen speelstijl verbeteren. Het is een geweldige gelegenheid om jezelf uit te dagen en je aan te passen aan verschillende speelstijlen.

Daarnaast biedt het spelen tegen internationale concurrentie ook de mogelijkheid om nieuwe vriendschappen te sluiten en culturen te ontdekken. Tijdens deze competities ontmoeten spelers mensen van over de hele wereld die dezelfde passie delen. Het delen van ervaringen en het leren kennen van verschillende culturen verrijkt niet alleen het persoonlijke leven, maar draagt ook bij aan het opbouwen van een hechte gemeenschap binnen de tafelvoetbalwereld.

Het niveau van competitie in de Kicker Auslandsligen is vaak zeer hoog, waardoor het een ideale plek is voor spelers die hun vaardigheden willen verbeteren. Het spelen tegen sterke tegenstanders uit andere landen daagt spelers uit om hun grenzen te verleggen en hun tafelvoetbalvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Het is een geweldige kans om jezelf te meten met de beste spelers ter wereld en jezelf te verbeteren.

Kortom, Kicker Auslandsligen biedt een unieke kans voor tafelvoetbalspelers om tegen spelers uit andere landen te spelen. Het geeft spelers de mogelijkheid om nieuwe speelstijlen en tactieken te leren, internationale vriendschappen op te bouwen en hun vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Dus als je klaar bent voor een spannende uitdaging, overweeg dan zeker om de wereld van Kicker Auslandsligen te betreden!

Het is een leuke manier om nieuwe culturen en stijlen van voetbal te leren kennen.

Een van de grote voordelen van de Kicker Auslandsligen is dat het spelers de mogelijkheid biedt om nieuwe culturen en stijlen van voetbal te leren kennen. Wanneer teams uit verschillende landen samenkomen, brengen ze niet alleen hun vaardigheden en strategieën mee, maar ook hun unieke culturele achtergronden.

Tijdens deze internationale competities kunnen spelers kennismaken met verschillende speelstijlen en tactieken die in andere landen worden toegepast. Dit opent de deur naar een wereld van diversiteit en creativiteit in het tafelvoetbal. Spelers kunnen nieuwe benaderingen ontdekken, zoals snelle aanvallen, technische finesse of zelfs onverwachte trucs die ze nog niet eerder hebben gezien.

Het leren kennen van nieuwe culturen en stijlen van voetbal kan niet alleen inspirerend zijn, maar het kan ook helpen bij de persoonlijke groei als speler. Door open te staan voor verschillende benaderingen en technieken, kunnen spelers hun eigen vaardigheden verbreden en verfijnen. Ze kunnen elementen uit andere speelstijlen integreren in hun eigen spel, waardoor ze veelzijdiger worden en zich beter kunnen aanpassen aan verschillende situaties op het speelveld.

Bovendien draagt het ontmoeten van mensen uit verschillende culturen bij aan het vormen van waardevolle internationale vriendschappen. Tafelvoetbal verbindt mensen over grenzen heen en biedt een gemeenschappelijke taal waarin spelers met elkaar kunnen communiceren en plezier kunnen hebben. Het delen van ervaringen en het uitwisselen van ideeën met spelers uit andere landen kan leiden tot blijvende vriendschappen en waardevolle culturele uitwisselingen.

Dus, voor degenen die op zoek zijn naar een avontuurlijke en verrijkende ervaring in het tafelvoetbal, bieden de Kicker Auslandsligen een geweldige mogelijkheid om nieuwe culturen en stijlen van voetbal te leren kennen. Het is een kans om je horizon te verbreden, je vaardigheden te verbeteren en internationale vriendschappen te sluiten. Dus waar wacht je nog op? Stap in de wereld van Kicker Auslandsligen en ontdek de rijkdom aan diversiteit die deze competities te bieden hebben!

De competitiestructuur in deze liga’s is ontworpen om het spel zo interessant mogelijk te maken voor alle teams die meedoen.

De competitiestructuur in de Kicker Auslandsligen: Een Spannende Uitdaging voor Alle Teams

Een van de grote voordelen van de Kicker Auslandsligen is de zorgvuldig ontworpen competitiestructuur die ervoor zorgt dat het spel zo interessant mogelijk is voor alle teams die meedoen. Deze structuur biedt een spannende uitdaging voor zowel ervaren teams als nieuwkomers in het tafelvoetbalcircuit.

De competitiestructuur in de Kicker Auslandsligen is gebaseerd op een evenwichtig schema, waarbij elk team gelijke kansen krijgt om tegen andere teams te spelen. Dit betekent dat elk team de kans heeft om zijn vaardigheden te tonen en te laten zien wat ze in huis hebben. Of je nu een doorgewinterde kicker bent of net begint met tafelvoetbal, er is altijd plaats voor jou in deze competities.

Bovendien worden teams vaak ingedeeld op basis van hun vaardigheidsniveau, waardoor wedstrijden gelijkwaardiger en competitiever worden. Dit zorgt voor spannende matches waarbij teams hun uiterste best moeten doen om de overwinning te behalen. Het competitieve aspect van Kicker Auslandsligen stimuleert spelers om hun grenzen te verleggen en hun beste spel naar voren te brengen.

Daarnaast biedt de competitiestructuur ook ruimte voor groei en ontwikkeling. Teams kunnen zich gedurende het seizoen verbeteren door middel van trainingen en coaching, waardoor ze steeds sterker worden naarmate het toernooi vordert. Dit stimuleert niet alleen individuele spelers om hun vaardigheden te verbeteren, maar bevordert ook de concurrentie en het niveau van het spel in de hele liga.

De Kicker Auslandsligen zijn dus niet alleen bedoeld voor ervaren teams die al jaren meedoen aan internationale competities. Ze bieden ook een kans voor nieuwkomers om zichzelf te bewijzen en hun plaats te vinden in de wereld van tafelvoetbal. Het maakt niet uit of je een professioneel team vertegenwoordigt of gewoon met vrienden speelt, er is altijd een plek voor jou in deze competities.

Kortom, de competitiestructuur in de Kicker Auslandsligen is ontworpen om het spel zo interessant mogelijk te maken voor alle teams die meedoen. Of je nu op zoek bent naar een spannende uitdaging of wilt groeien als tafelvoetbalspeler, deze competities bieden een platform waarop je je vaardigheden kunt tonen en nieuwe hoogten kunt bereiken. Dus pak je kicker en bereid je voor op een onvergetelijke reis vol competitie, vriendschap en sportieve prestaties!

Het geeft je de kans om je vaardigheden optimaal te benutten door met verschillende teams op verschillende niveaus van voetbalcompetities te spelen.

De Kicker Auslandsligen bieden tafelvoetbalspelers de unieke mogelijkheid om hun vaardigheden op het hoogste niveau te testen en te verbeteren. Door deel te nemen aan internationale competities kunnen spelers zich meten met teams van over de hele wereld en ervaring opdoen tegen sterke concurrentie.

Een van de grote voordelen van de Kicker Auslandsligen is dat spelers de kans krijgen om met verschillende teams op verschillende niveaus te spelen. Dit betekent dat ze zich kunnen aanpassen aan verschillende speelstijlen, strategieën en tactieken. Door deze diversiteit aan tegenstanders worden spelers uitgedaagd om hun vaardigheden optimaal te benutten en nieuwe technieken toe te passen.

Het spelen tegen teams van verschillende niveaus in internationale competities biedt spelers ook een waardevolle leerervaring. Ze kunnen leren van andere getalenteerde spelers, nieuwe speelstijlen ontdekken en hun eigen tactieken verfijnen. Dit helpt hen niet alleen om beter te worden in tafelvoetbal, maar ook om als team samen te werken en strategisch denken te ontwikkelen.

Bovendien kan het spelen in internationale competities leiden tot nieuwe kansen en connecties binnen de tafelvoetbalwereld. Spelers kunnen contact leggen met andere professionals, coaches en organisatoren, wat kan leiden tot uitnodigingen voor andere evenementen en mogelijkheden om hun carrière verder te ontwikkelen.

Kortom, de Kicker Auslandsligen bieden tafelvoetbalspelers de kans om hun vaardigheden optimaal te benutten door met verschillende teams op verschillende niveaus van voetbalcompetities te spelen. Het is een geweldige manier om jezelf uit te dagen, nieuwe technieken te leren en waardevolle ervaring op te doen tegen sterke concurrentie van over de hele wereld. Dus als je klaar bent voor een spannende en leerzame tafelvoetbalervaring, overweeg dan zeker om deel te nemen aan de Kicker Auslandsligen!

Er zijn vele prijzen en trofeeën beschikbaar, waarmee je jouw prestaties kan vieren na elk seizoen dat je speelt in de kicker auslandsliga’s.

Een van de grote voordelen van de kicker auslandsliga’s is de erkenning die spelers krijgen voor hun inzet en succes. Na een intensief seizoen vol spannende wedstrijden en competitieve uitdagingen, is er niets bevredigender dan het ontvangen van een prijs of trofee om je prestaties te vieren.

Deze prijzen en trofeeën worden vaak uitgereikt aan individuele spelers, teams of zelfs hele competities. Ze kunnen variëren van medailles en bekers tot certificaten en speciale onderscheidingen. Het ontvangen van zo’n prijs is niet alleen een tastbare herinnering aan je prestaties, maar het is ook een symbool van erkenning en waardering voor je harde werk.

Naast het feit dat ze een persoonlijke voldoening bieden, kunnen deze prijzen ook helpen bij het opbouwen van een reputatie binnen de tafelvoetbalgemeenschap. Het winnen van een trofee in een kicker auslandsliga kan je naam bekend maken bij andere spelers, coaches en organisatoren. Dit kan nieuwe kansen creëren om deel te nemen aan andere competities, toernooien of zelfs nationale teams.

Bovendien kunnen deze prijzen dienen als motivatie om jezelf verder te verbeteren als tafelvoetbalspeler. Het behalen van succes in de kicker auslandsliga’s geeft je vertrouwen in je vaardigheden en kan je inspireren om nog harder te trainen en nieuwe doelen te stellen voor de toekomst.

Kortom, de beschikbaarheid van prijzen en trofeeën in de kicker auslandsliga’s is een geweldige stimulans voor spelers om hun best te doen en hun vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Het vieren van je prestaties met een tastbare beloning is een prachtige manier om de vruchten van je harde werk te plukken en jezelf te motiveren voor nieuwe uitdagingen in de wereld van tafelvoetbal.

De kickers auslandsliga’s bieden ook een goede gelegenheid om internationale contactpersonen op te bouwen, wat kan helpen bij het verbeteren van jouw carrière als voetballer of trainer in de toekomst!

De kickers auslandsliga’s bieden niet alleen een spannende competitieve ervaring, maar ze bieden ook een waardevolle gelegenheid om internationale contacten op te bouwen. Dit kan vooral gunstig zijn voor degenen die hun carrière als tafelvoetbalspeler of trainer willen verbeteren in de toekomst.

Door deel te nemen aan internationale competities en evenementen, krijgen spelers de kans om in contact te komen met andere getalenteerde spelers, coaches en experts uit verschillende landen. Deze contactpersonen kunnen waardevolle informatie en inzichten delen over de nieuwste technieken, trainingsmethoden en strategieën die worden toegepast in hun respectievelijke landen.

Het opbouwen van internationale contactpersonen kan ook leiden tot nieuwe kansen en mogelijkheden op het gebied van carrièreontwikkeling. Spelers kunnen bijvoorbeeld worden uitgenodigd om deel te nemen aan trainingskampen of clinics in andere landen, waar ze kunnen leren van gerenommeerde trainers en experts. Dit kan helpen bij het verbeteren van hun vaardigheden en het vergroten van hun kennis van het spel.

Voor trainers kan het hebben van internationale contactpersonen hen helpen bij het uitbreiden van hun netwerk en het vergroten van hun professionele mogelijkheden. Ze kunnen ideeën uitwisselen met collega’s uit andere landen, samenwerken aan projecten of zelfs worden uitgenodigd om trainingssessies of workshops te geven in het buitenland.

Kortom, de kickers auslandsliga’s bieden niet alleen een platform voor competitie en plezier, maar ook een waardevolle gelegenheid om internationale contacten op te bouwen. Het hebben van deze contactpersonen kan bijdragen aan de groei en ontwikkeling van spelers en trainers, en kan hen helpen hun carrièredoelen te bereiken. Dus als je droomt van een succesvolle tafelvoetbalcarrière, overweeg dan zeker om deel te nemen aan internationale competities en maak gebruik van de mogelijkheid om waardevolle internationale contacten op te bouwen!

De kosten voor het deelnemen aan buitenlandse voetbalcompetities zijn hoog.

Hoewel de Kicker Auslandsligen ongetwijfeld een spannende kans bieden om deel te nemen aan internationale tafelvoetbalcompetities, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten die gepaard gaan met deze ervaring. Een van de nadelen van het spelen in buitenlandse competities is dat het vaak een aanzienlijke financiële investering vereist.

Ten eerste zijn er reiskosten. Het bijwonen van toernooien en wedstrijden in andere landen betekent dat spelers en teams vaak moeten reizen, soms zelfs over lange afstanden. Vliegtickets, treinreizen of brandstofkosten kunnen al snel oplopen, vooral als er meerdere keren per jaar aan competities wordt deelgenomen.

Daarnaast zijn er accommodatiekosten. Spelers moeten ergens verblijven tijdens hun verblijf in het buitenland. Hotels, hostels of vakantiewoningen kunnen behoorlijk prijzig zijn, vooral als je voor langere tijd in een ander land verblijft.

Verder zijn er ook inschrijvings- en registratiekosten voor deelname aan buitenlandse competities. Organisaties die deze evenementen organiseren, vragen vaak een vergoeding om teams toe te laten tot de competitie. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van het toernooi en kunnen soms behoorlijk hoog zijn.

Het is belangrijk dat spelers die geïnteresseerd zijn in deelname aan Kicker Auslandsligen zich bewust zijn van deze kosten en hun budget zorgvuldig plannen. Het is raadzaam om te onderzoeken welke financiële verplichtingen er zijn voordat je je inschrijft voor een buitenlandse competitie, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Hoewel de kosten voor het deelnemen aan buitenlandse voetbalcompetities hoog kunnen zijn, kan het ook een waardevolle investering zijn in termen van ervaring, groei en netwerkmogelijkheden. Het is belangrijk om de kosten af te wegen tegen de potentiële voordelen en te bepalen of het binnen je financiële mogelijkheden past.

Kortom, terwijl de Kicker Auslandsligen geweldige kansen bieden voor tafelvoetbalspelers om internationale competities bij te wonen en zich met sterke concurrentie te meten, is het belangrijk om rekening te houden met de financiële aspecten. Het plannen en beheren van je budget is essentieel om ervoor te zorgen dat je kunt genieten van deze unieke ervaring zonder dat het een al te grote last wordt op je portemonnee.

Er is een risico op verlies van tijd en geld als er iets misgaat met de organisatie van de wedstrijden.

Er is een risico op verlies van tijd en geld als er iets misgaat met de organisatie van de wedstrijden in Kicker Auslandsligen.

Hoewel Kicker Auslandsligen spannende mogelijkheden bieden voor tafelvoetbalspelers om hun vaardigheden te testen tegen sterke concurrentie uit andere landen, is het belangrijk om bewust te zijn van mogelijke risico’s die gepaard gaan met de organisatie van deze competities.

Een potentieel nadeel is dat er soms problemen kunnen optreden met de organisatie van de wedstrijden. Dit kan variëren van vertragingen in het planningsproces tot last-minute annuleringen of wijzigingen in de locatie. Deze onvoorziene omstandigheden kunnen leiden tot frustraties en ongemak voor deelnemende teams, vooral als ze al kosten hebben gemaakt voor reisarrangementen en accommodaties.

Daarnaast kan het ook voorkomen dat er financiële risico’s verbonden zijn aan deelname aan Kicker Auslandsligen. Inschrijvingskosten, reiskosten en verblijfskosten kunnen aanzienlijk zijn, vooral als teams lange afstanden moeten afleggen om aan de competities deel te nemen. Als er problemen ontstaan met betrekking tot de organisatie van wedstrijden, kan dit leiden tot verlies van geïnvesteerde tijd en geld door teams die zich hebben ingeschreven.

Om deze risico’s te minimaliseren, is het raadzaam om grondig onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid en reputatie van de organiserende instanties voordat je je inschrijft voor Kicker Auslandsligen. Controleer of er eerdere evenementen zijn geweest en vraag naar ervaringen van andere teams die hebben deelgenomen. Daarnaast is het verstandig om flexibel te blijven in termen van reis- en accommodatieplanning, zodat eventuele last-minute wijzigingen kunnen worden opgevangen zonder al te veel financiële gevolgen.

Hoewel er een risico bestaat op verlies van tijd en geld als er iets misgaat met de organisatie van de wedstrijden in Kicker Auslandsligen, kan het nemen van voorzorgsmaatregelen helpen om deze risico’s te minimaliseren. Door zorgvuldig te plannen en betrouwbare organisatoren te kiezen, kunnen tafelvoetbalspelers nog steeds genieten van de opwinding en uitdagingen die gepaard gaan met internationale competities.

Kans om tegen sterkere teams uit andere landen te spelen, wat kan leiden tot meer druk en stress voor spelers.

Kicker Auslandsligen: Uitdagingen en Druk voor Spelers

De Kicker Auslandsligen bieden spelers de unieke kans om tegen sterke teams uit andere landen te spelen. Dit is een geweldige gelegenheid om hun vaardigheden te testen en zichzelf uit te dagen op internationaal niveau. Echter, zoals bij elke competitie, brengt dit ook uitdagingen met zich mee.

Eén van de nadelen van het spelen tegen sterkere teams uit andere landen is de toegenomen druk en stress die spelers kunnen ervaren. Het niveau van competitie kan zeer hoog zijn, met getalenteerde spelers die goed zijn in strategieën en technieken. Dit kan leiden tot een gevoel van onzekerheid bij spelers, vooral als ze niet gewend zijn om tegen dergelijke sterke concurrentie te spelen.

De druk om goed te presteren kan ook zorgen voor extra stress. Spelers willen hun beste spel laten zien en hun land of team trots maken. Deze druk kan soms overweldigend worden en invloed hebben op het vermogen van spelers om zich te concentreren en optimaal te presteren.

Het is belangrijk voor spelers om zich bewust te zijn van deze mogelijke druk en stress en manieren te vinden om ermee om te gaan. Het ontwikkelen van mentale veerkracht, het beoefenen van ontspanningstechnieken en het hebben van een positieve mindset kunnen allemaal helpen bij het verminderen van de druk en het bevorderen van een gezonde speelervaring.

Daarnaast is het belangrijk voor spelers om te onthouden dat deelnemen aan Kicker Auslandsligen in de eerste plaats gaat om plezier hebben en genieten van de sport. Het is een kans om nieuwe culturen te ontdekken, vriendschappen te sluiten en jezelf uit te dagen. Het resultaat van een wedstrijd is niet het enige dat telt, maar ook het leerproces en de groei als speler.

Kortom, terwijl Kicker Auslandsligen spelers de mogelijkheid bieden om tegen sterkere teams uit andere landen te spelen, kan dit ook leiden tot meer druk en stress. Het is belangrijk voor spelers om zich bewust te zijn van deze uitdagingen en manieren te vinden om ermee om te gaan. Door een gezonde balans te vinden tussen competitie en plezier, kunnen spelers optimaal profiteren van deze internationale ervaringen in de wereld van tafelvoetbal.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *