Samen kickeren, bouwen aan een sterke gemeenschap bij VKV.

occasie tafelvoetbal
5, sep 2023
Ontdek het plezier van occasie tafelvoetbal: betaalbaar vermaak voor iedereen!

Occasie tafelvoetbal: plezier voor een zacht prijsje

Tafelvoetbal is een geweldige manier om plezier te hebben met vrienden en familie. Het is een spel dat competitie, behendigheid en teamwork combineert, en het kan zowel jong als oud vermaken. Als je graag tafelvoetbal wilt spelen, maar geen gloednieuwe tafel wilt kopen, dan is een occasie tafelvoetbal misschien wel de perfecte oplossing voor jou.

Een occasie tafelvoetbal, ook wel bekend als een tweedehands tafelvoetbal, biedt dezelfde speelervaring als een nieuwe tafel, maar tegen een lagere prijs. Het kan een geweldige optie zijn voor mensen die net beginnen met tafelvoetbal of voor degenen die op zoek zijn naar een voordelige manier om hun speelruimte thuis of in hun bedrijf aan te vullen.

Een van de voordelen van het kopen van een occasie tafelvoetbal is dat je vaak kunt profiteren van aanzienlijke kortingen ten opzichte van de nieuwprijs. Veel mensen verkopen hun tafels omdat ze bijvoorbeeld verhuizen, geen ruimte meer hebben of gewoonweg niet meer spelen. Door zo’n tweedehands tafel te kopen, kun je dus geld besparen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het spel.

Het is belangrijk om bij het kopen van een occasie tafelvoetbal enkele dingen in gedachten te houden. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de tafel in goede staat verkeert. Controleer of alle stangen soepel bewegen, of de spelers goed vastzitten en of het speelveld vlak is. Het is ook een goed idee om te vragen naar de geschiedenis van de tafel, zoals hoe lang deze gebruikt is en hoe goed deze onderhouden is.

Daarnaast is het belangrijk om te overwegen waar je de tafelvoetbal wilt plaatsen. Meet de beschikbare ruimte op voordat je een occasie tafelvoetbal koopt, om er zeker van te zijn dat deze past. Houd ook rekening met eventuele extra kosten, zoals het transporteren van de tafel naar jouw locatie.

Er zijn verschillende plaatsen waar je een occasie tafelvoetbal kunt vinden. Online marktplaatsen en advertentiesites zijn populaire plekken om tweedehands tafels te vinden. Je kunt ook kijken bij sportclubs, cafés of speelhallen die hun oude tafels willen verkopen. Vergeet niet om prijzen te vergelijken en indien mogelijk de tafel eerst uit te proberen voordat je tot aankoop overgaat.

Kortom, een occasie tafelvoetbal kan een geweldige optie zijn voor iedereen die op zoek is naar plezier en vermaak zonder de bank te breken. Met wat onderzoek en geduld kun je een kwalitatieve tweedehands tafel vinden die perfect past bij jouw behoeften en budget. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar die perfecte occasie tafelvoetbal en geniet van uren speelplezier met vrienden en familie!

 

9 Veelgestelde vragen over occasie tafelvoetbal: Antwoorden en tips

 1. Waar kan ik een occasie tafelvoetbal kopen?
 2. Wat is de beste prijs voor een occasie tafelvoetbal?
 3. Zijn er speciale aanbiedingen voor occasie tafelvoetbaltafels?
 4. Welke merken van tafelvoetbal zijn het beste?
 5. Hoeveel ruimte heb je nodig voor een tafelvoetbal?
 6. Hoe wordt een occasionele tafelvoetbal geleverd en gemonteerd?
 7. Is er onderhoud vereist voor occasionele voetbaltafels?
 8. Wat is de levertijd van een occasionele voetbaltafel?
 9. Zijn er accessoires beschikbaar om mijn occasionele voetbaltafel te verbeteren of te upgraden ?

Waar kan ik een occasie tafelvoetbal kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je een occasie tafelvoetbal kunt kopen. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Online marktplaatsen: Websites zoals Marktplaats, 2dehands.be en eBay zijn populaire platforms waar mensen hun tweedehands goederen verkopen, waaronder tafelvoetbaltafels. Je kunt zoeken op locatie en prijsklasse om tafels in jouw buurt te vinden.
 2. Advertentiesites: Naast de grote online marktplaatsen, zijn er ook specifieke advertentiesites voor tweedehands goederen. In België kun je bijvoorbeeld kijken op sites zoals Kapaza.be of Tweedehands.be.
 3. Sportclubs en speelhallen: Soms verkopen sportclubs, cafés of speelhallen hun oude tafelvoetbaltafels wanneer ze deze willen vernieuwen of ruimte willen vrijmaken. Neem contact op met lokale sportclubs of horecagelegenheden in jouw omgeving om te vragen of ze een occasie tafelvoetbal te koop hebben.
 4. Sociale media: Facebook-groepen en lokale community-pagina’s kunnen ook goede bronnen zijn om een occasie tafelvoetbal te vinden. Word lid van groepen die gericht zijn op tweedehandsverkoop in jouw regio en plaats een bericht waarin je aangeeft dat je op zoek bent naar een tweedehands tafelvoetbal.
 5. Krantenadvertenties: Hoewel minder gebruikelijk in het digitale tijdperk, kun je nog steeds lokale kranten bekijken voor advertenties van mensen die hun occasie tafelvoetbal willen verkopen.

Onthoud dat het belangrijk is om prijzen te vergelijken, de staat van de tafel te controleren en indien mogelijk de tafel uit te proberen voordat je tot aankoop overgaat. Zo kun je ervoor zorgen dat je een kwalitatieve tweedehands tafelvoetbal vindt die aan jouw verwachtingen voldoet.

Wat is de beste prijs voor een occasie tafelvoetbal?

De prijs van een occasie tafelvoetbal kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Het hangt af van de staat van de tafel, het merk, het model en de populariteit ervan. Over het algemeen kun je verwachten dat een occasie tafelvoetbal aanzienlijk goedkoper is dan een nieuwe tafel.

De beste prijs voor een occasie tafelvoetbal is subjectief en hangt af van jouw persoonlijke budget en verwachtingen. Het is raadzaam om eerst onderzoek te doen naar de marktprijzen voor tweedehands tafels in jouw regio. Dit kan je helpen om een idee te krijgen van wat als redelijk wordt beschouwd.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de staat van de tafel. Als de tafel in uitstekende conditie verkeert, met weinig slijtage en goed onderhouden onderdelen, mag je verwachten dat deze duurder zal zijn dan een tafel die meer gebruikssporen heeft.

Daarnaast kunnen andere factoren zoals merk en model invloed hebben op de prijs. Sommige bekende merken of modellen kunnen hogere prijzen hebben, zelfs als ze tweedehands worden verkocht.

Om de beste prijs voor een occasie tafelvoetbal te vinden, raad ik aan om verschillende advertenties en aanbiedingen te vergelijken. Kijk naar vergelijkbare modellen en hun prijzen om een idee te krijgen van wat redelijk is. Vergeet niet om ook naar de staat van de tafels te kijken en eventueel te onderhandelen over de prijs.

Het is ook een goed idee om met verkopers te praten en vragen te stellen over de geschiedenis van de tafel, zoals hoe lang deze gebruikt is en hoe goed deze onderhouden is. Dit kan je helpen om een beter beeld te krijgen van de waarde van de tafel.

Kortom, er is geen vaste “beste prijs” voor een occasie tafelvoetbal, omdat dit afhangt van verschillende factoren. Doe grondig onderzoek naar de marktprijzen, vergelijk aanbiedingen en zorg ervoor dat je een goede balans vindt tussen prijs en kwaliteit. Op die manier kun je hopelijk een geweldige deal vinden voor jouw occasie tafelvoetbal.

Zijn er speciale aanbiedingen voor occasie tafelvoetbaltafels?

Ja, er zijn vaak speciale aanbiedingen en deals beschikbaar voor occasie tafelvoetbaltafels. Veel verkopers bieden kortingen aan om hun tweedehands tafels sneller te verkopen. Dit kan variëren van een percentage korting op de oorspronkelijke prijs tot het bieden van extra accessoires of gratis levering.

Het is een goed idee om regelmatig online marktplaatsen en advertentiesites te controleren, omdat verkopers vaak hun prijzen verlagen om potentiële kopers aan te trekken. Sommige websites hebben ook speciale secties gewijd aan tweedehands sportartikelen, waaronder tafelvoetbaltafels, waar je mogelijk goede deals kunt vinden.

Daarnaast kunnen sportclubs, cafés of speelhallen die hun oude tafels verkopen soms ook speciale aanbiedingen hebben. Ze willen vaak snel van de tafels af en kunnen daarom bereid zijn om een lagere prijs te accepteren of extra voordelen aan te bieden.

Het is altijd verstandig om prijzen te vergelijken en verschillende opties te overwegen voordat je tot aankoop overgaat. Vergeet niet om ook naar de staat van de tafel en eventuele bijkomende kosten te kijken, zoals transportkosten.

Dus als je op zoek bent naar een occasie tafelvoetbaltafel tegen een nog betere prijs, houd dan zeker rekening met speciale aanbiedingen en deals die beschikbaar kunnen zijn. Met wat geduld en onderzoek kun je mogelijk een geweldige deal vinden en genieten van uren speelplezier zonder de bank te breken.

Welke merken van tafelvoetbal zijn het beste?

Er zijn verschillende merken van tafelvoetbal die bekend staan om hun kwaliteit en duurzaamheid. Hier zijn enkele van de beste merken die je kunt overwegen bij het kopen van een nieuwe tafelvoetbal:

 1. Garlando: Garlando is een gerenommeerd merk dat al meer dan 60 jaar actief is in de productie van tafelvoetbaltafels. Ze staan bekend om hun hoogwaardige materialen, stevige constructie en soepele speelervaring. Garlando tafels worden vaak gebruikt in professionele competities en zijn populair bij zowel recreatieve spelers als professionals.
 2. Bonzini: Bonzini is een Frans merk dat al meer dan 60 jaar tafelvoetbaltafels produceert. Ze staan bekend om hun iconische ontwerp, hoogwaardige afwerking en uitstekende speeleigenschappen. Bonzini tafels worden vaak gezien als de standaard in de professionele tafelvoetbalwereld.
 3. Roberto Sport: Roberto Sport is een Italiaans merk dat bekend staat om zijn innovatieve ontwerpen en hoge kwaliteit. Ze bieden een breed scala aan modellen, variërend van professionele wedstrijdtafels tot compacte modellen voor thuisgebruik. Roberto Sport tafels worden gewaardeerd om hun duurzaamheid en speelcomfort.
 4. Tornado: Tornado is een Amerikaans merk dat zeer gewaardeerd wordt in de Verenigde Staten en wereldwijd erkend wordt als een topmerk in de tafelvoetbalindustrie. Hun tafels zijn ontworpen met oog voor detail en bieden een uitstekende speelervaring. Tornado tafels worden vaak gebruikt in professionele competities en zijn populair bij serieuze spelers.

Het is belangrijk op te merken dat de keuze voor het beste merk van tafelvoetbal ook afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren, budget en het beoogde gebruik. Het is altijd raadzaam om verschillende merken en modellen te vergelijken voordat je een beslissing neemt, en als mogelijk de tafel uit te proberen om te zien welke het beste bij jou past.

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een tafelvoetbal?

Voor een tafelvoetbaltafel heb je voldoende ruimte nodig om het spel comfortabel te kunnen spelen. De exacte afmetingen kunnen variëren afhankelijk van het type tafelvoetbal dat je hebt, maar over het algemeen wordt aanbevolen om minimaal 150 cm lengte en 120 cm breedte ruimte vrij te houden voor de tafel.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met voldoende bewegingsruimte rondom de tafel. Spelers moeten vrij kunnen bewegen en de stangen zonder belemmering kunnen bedienen. Daarom is het ideaal om aan alle zijden van de tafel nog minstens 100 cm extra ruimte te hebben.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de ruimte waarin je de tafel wilt plaatsen. Tafelvoetbaltafels hebben vaak een hoogte van ongeveer 90 cm, dus zorg ervoor dat er voldoende verticale ruimte is om comfortabel te kunnen spelen.

Het is altijd verstandig om de specifieke afmetingen van de door jou gekozen tafelvoetbaltafel te controleren voordat je deze aanschaft. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je voldoende ruimte hebt om het spel optimaal te spelen en ervan te genieten.

Hoe wordt een occasionele tafelvoetbal geleverd en gemonteerd?

Bij de aankoop van een occasie tafelvoetbal is het belangrijk om te weten hoe deze geleverd en gemonteerd wordt. In de meeste gevallen is het de verantwoordelijkheid van de koper om het transport en de montage te regelen, tenzij anders overeengekomen met de verkoper. Hier zijn enkele veelvoorkomende manieren waarop een occasie tafelvoetbal geleverd en gemonteerd kan worden:

 1. Zelf ophalen: Als je in staat bent om de tafel zelf op te halen, kun je een afspraak maken met de verkoper om deze op een afgesproken locatie op te halen. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt in je voertuig om de tafel veilig te vervoeren.
 2. Transportdienst: Als je niet in staat bent om de tafel zelf op te halen, kun je gebruik maken van een transportdienst. Deze diensten kunnen variëren, afhankelijk van het bedrijf dat je kiest. Sommige transportdiensten bieden alleen levering aan je voordeur, terwijl andere ook hulp bieden bij het naar binnen brengen van de tafel.
 3. Verkoperslevering: In sommige gevallen biedt de verkoper zelf levering aan als onderdeel van de verkoopovereenkomst. Dit kan echter extra kosten met zich meebrengen, dus zorg ervoor dat je dit vooraf bespreekt met de verkoper.

Wat betreft montage, dit kan ook variëren afhankelijk van verschillende factoren:

– Gedemonteerd: Sommige occasie tafelvoetbaltafels worden gedemonteerd verkocht. In dit geval zal de koper verantwoordelijk zijn voor het monteren van de tafel. Zorg ervoor dat je instructies en eventuele benodigde gereedschappen krijgt van de verkoper.

– Gedeeltelijk gemonteerd: Sommige verkopers kunnen de tafel gedeeltelijk gemonteerd leveren, waarbij bepaalde onderdelen al zijn geassembleerd. Dit kan het montageproces vergemakkelijken, maar je moet nog steeds in staat zijn om de resterende stappen zelf uit te voeren.

– Volledig gemonteerd: In zeldzame gevallen kan een occasie tafelvoetbal volledig gemonteerd worden geleverd. Dit betekent dat je geen montage-inspanning hoeft te leveren en direct kunt beginnen met spelen.

Het is belangrijk om alle details met de verkoper te bespreken voordat je tot aankoop overgaat, inclusief het transport en de montageopties. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent en weet wat je kunt verwachten bij de levering en montage van je occasie tafelvoetbal.

Is er onderhoud vereist voor occasionele voetbaltafels?

Ja, occasionele voetbaltafels vereisen ook onderhoud, net als nieuwe tafels. Hoewel ze misschien al gebruikt zijn, is het belangrijk om ze goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven en een optimale speelervaring bieden. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van een occasionele voetbaltafel:

 1. Reiniging: Maak de tafel regelmatig schoon om stof, vuil en eventuele gemorste vloeistoffen te verwijderen. Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om het speelveld, de spelers en de stangen schoon te maken. Vermijd agressieve chemicaliën die de afwerking van de tafel kunnen beschadigen.
 2. Smering: Controleer regelmatig of de stangen soepel bewegen en goed draaien. Breng indien nodig smeermiddelen aan op de draaipunten van de stangen om wrijving te verminderen en een vlotte beweging van de spelers mogelijk te maken.
 3. Controleer de bevestigingen: Controleer regelmatig of alle spelers stevig vastzitten aan de stangen. Als je merkt dat er spelers losraken of beschadigd zijn, repareer of vervang ze dan zo snel mogelijk.
 4. Speelveldonderhoud: Houd het speelveld vlak en vrij van krassen door voorzichtig met de bal om te gaan tijdens het spelen. Gebruik geen schurende materialen op het speelveld, omdat dit de oppervlakte kan beschadigen. Als het speelveld beschadigd raakt, overweeg dan om het te vervangen of te repareren.
 5. Bewaar de tafel op een geschikte plaats: Als je de tafel niet gebruikt, is het belangrijk om deze op een geschikte plaats op te bergen. Vermijd vochtige ruimtes of blootstelling aan direct zonlicht, omdat dit de materialen van de tafel kan aantasten.
 6. Regelmatige inspectie: Controleer regelmatig alle onderdelen van de tafel, inclusief stangen, spelers, bevestigingen en poten, om ervoor te zorgen dat ze in goede staat verkeren. Repareer eventuele schade of slijtage zo snel mogelijk om verdere problemen te voorkomen.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren en goed voor je occasionele voetbaltafel te zorgen, kun je ervoor zorgen dat deze lang meegaat en altijd klaar is voor een spannend spel met vrienden en familie.

Wat is de levertijd van een occasionele voetbaltafel?

De levertijd van een occasionele voetbaltafel kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. In het geval van een occasie tafelvoetbal, ook wel bekend als een tweedehands tafelvoetbal, hangt de levertijd af van waar je de tafel koopt en hoe snel je tot een overeenkomst komt met de verkoper.

Als je ervoor kiest om een occasie tafelvoetbal te kopen via online marktplaatsen of advertentiesites, dan is de levertijd afhankelijk van de locatie van de verkoper en hoe snel je tot een akkoord kunt komen over de prijs en het transport. Dit kan variëren van enkele dagen tot enkele weken, afhankelijk van de beschikbaarheid en logistiek.

Als je echter een occasie tafelvoetbal wilt kopen bij een fysieke winkel of speelhal, dan kun je meestal direct na aankoop de tafel meenemen. Dit kan handig zijn als je snel wilt beginnen met spelen en niet wilt wachten op verzending.

Het is belangrijk om te benadrukken dat dit slechts algemene richtlijnen zijn en dat elke situatie anders kan zijn. De levertijd kan variëren afhankelijk van individuele omstandigheden en afspraken tussen koper en verkoper.

Als je specifieke informatie wilt over de levertijd van een bepaalde occasie tafelvoetbal, is het raadzaam om contact op te nemen met de verkoper of winkel waar je geïnteresseerd in bent. Zij kunnen je de meest accurate informatie geven over de beschikbaarheid en levertijd van de tafelvoetbal die je wilt kopen.

Zijn er accessoires beschikbaar om mijn occasionele voetbaltafel te verbeteren of te upgraden ?

Ja, er zijn verschillende accessoires beschikbaar om je occasionele voetbaltafel te verbeteren of te upgraden. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Professionele ballen: Een van de eerste upgrades die je kunt overwegen, is het vervangen van de standaard balletjes door professionele tafelvoetbalballen. Deze ballen zijn vaak gemaakt van duurzamer materiaal en bieden een betere grip en controle tijdens het spelen.
 2. Versterkte stangen: Als de stangen van je occasie tafelvoetbal wat versleten zijn, kun je overwegen om ze te vervangen door versterkte stangen. Deze stangen zijn meestal gemaakt van steviger materiaal zoals staal of carbonfiber, waardoor ze duurzamer en minder buigzaam zijn.
 3. Ergonomische handgrepen: Het upgraden van de handgrepen kan het comfort tijdens het spelen verbeteren. Er zijn verschillende ergonomische handgrepen op de markt die zorgen voor een betere grip en minder vermoeidheid in de handen tijdens lange speelsessies.
 4. Scoretellers: Als je occasie tafelvoetbal geen ingebouwde scoretellers heeft, kun je externe scoretellers toevoegen om het scoreverloop bij te houden. Er zijn verschillende soorten scoretellers beschikbaar, variërend van eenvoudige manuele tellers tot elektronische varianten met LED-displays.
 5. Verlichting: Om de speelervaring naar een hoger niveau te tillen, kun je overwegen om verlichting toe te voegen aan je tafelvoetbal. Er zijn speciale LED-verlichtingssystemen beschikbaar die de tafel verlichten en een sfeervol effect creëren tijdens het spelen.
 6. Tafelhoes: Om je occasie tafelvoetbal te beschermen wanneer deze niet in gebruik is, kun je een tafelhoes aanschaffen. Een hoes beschermt de tafel tegen stof, vuil en krassen, waardoor de levensduur van de tafel wordt verlengd.

Het is belangrijk om te controleren of de accessoires die je wilt kopen compatibel zijn met jouw specifieke model voetbaltafel. Raadpleeg indien nodig de fabrikant of een gespecialiseerde winkel voor advies over welke upgrades het beste bij jouw occasie tafelvoetbal passen. Met deze upgrades kun je jouw speelervaring verbeteren en nog meer plezier beleven aan je tafelvoetbalspel!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *